ГоловнаРеєстраціяВхід Наш енергоефективний дім                  Translate into English Субота, 20.04.2024, 09:12
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2010 » Листопад » 1 » ЕС вводит запрет на электролампочки
17:16
ЕС вводит запрет на электролампочки
Покупці по всій Європі в страху розбирають класичні лампочки в 75W, офіційне існування яких закінчується першого вересня. Лампочное мана триватиме ще півтора року, коли закінчиться продаж більшості класичних лампочок. Освітлення, згідно Брюсселю, буде не лише безпечним, але й, головне, економічним, передає ТСН.

"Проблема лампочок" була одним із способів, за допомогою яких Європейський Союз хотів вирішити питання з кліматом. Наведені цифри потенційної економії потрясають: якщо в одній Німеччині всі класичні лампочки замінити на енергозберігаючі, виділення вуглекислого газу скоротиться приблизно на 4 мільйони тонн на рік. А використання енергозберігаючих лампочок у всьому Євросоюзі скоротить внутрішнє споживання електроенергії для освітлення приблизно на 60 відсотків, що відповідає приблизно 30 мільйонам тонн оксиду в рік, тобто це середньорічне споживання всій Бельгії.

Але є й інша статистика, яка виглядає вже не так вражаюче. Житлові будинки та квартири в загальному споживанні електроенергії становлять до 20 відсотків. І з цієї цифри безпосередньо на освітлення йде максимум 3 відсотків.

Зате, наприклад, режим stand-by у електроприладів забере 8-15 відсотків від споживаної в будинку електроенергії. І хоча в цьому випадку ЄС змушує виробників щось робити для економії електроенергії, але Брюссель точно не наполягає на тому, щоб всі прилади вимикалися повністю автоматично.

Енергозберігаючі лампочки, безумовно, займуть свою нішу на ринку, є області, де їх використання повинно бути обов'язковим: промисловість, сфера послуг, адміністративні будівлі, тобто там, де є необхідність у висвітленні протягом усього робочого дня. Це також логічне і правильне рішення для вуличного освітлення, яке з використанням таких лампочок стає економічним настільки, що наприклад, освітлення траси в Бельгії або Нідерландах нагадує різдвяну ялинку з палаючими гірляндами. А от удома і квартири - це зовсім інший спосіб використання світла. За винятком кухні і вітальні, це, як правило, короткочасне освітлення - у ванній, туалеті або в коридорі. Використання енергозберігаючих лампочок, які окупаються тільки після роботи протягом певного часу і які, навпаки, псуються через часті вимкнень і включень, в даному випадку не є продуктивним.

Заборона лампочок припав на час, коли розвиток енергозберігаючого освітлення поки ще тільки в процесі. Тобто тоді, коли готовий продукт не здатний повністю замінити свого попередника ні з точки зору функціональності, ні з точки зору дизайну. Ті, у кого вдома кришталева люстра в стилі Марії Терезії або світильник з «відкритою» лампочкою, знають, про що йде мова. Поєднання дорогою люстри з лампочкою, облямованої пластиком і дарує мертве світло, - не найкраще естетичну насолоду. Я вже не кажу про практичну сторону речей. Кожен, хто вранці поспішає і одночасно намагається включити світло, нанести макіяж або поголитися, вимкнути світло і втекти на роботу, знає, що з енергозберігаючою лампочкою результат буде плачевним. Люмінесцентний світло також сприяє головних болів і виникнення екземи, що в підсумку може призвести до істотних витрат на охорону здоров'я.

Спірним є і екологічний аспект енергозберігаючих лампочок. На відміну від стандартних, що можна викинути у смітник, через вміст міді ці лампочки повинні пройти через спеціальну переробку. Що, наприклад, для Праги, де до 80 відсотків лампочок у результаті виявляються у кошиках для сміття, означає набагато більші проблеми для довкілля, ніж усі емісії.

Як вважають самі європейці, підсумком усього цього заходу будуть не найкращі умови для життя, а найгірше ставлення до будь-яких вказівок Брюсселя.

Дджерело: VVNews.
Категорія: Енергоефективність | Переглядів: 883 | Додав: efes_jkg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
 
 
Форма входу

Новини/Статті
Україна: криза [28]
Крим: хроніка окупації [2]
Донеччина [13]
Світ [11]
Енергоефективність [8]
ЖКГ [10]
ВИБОРИ 2012 в Україні [9]
До Євро-2012 [1]
ГАРЯЧІ. Вибори в Росії 4 грудня 2011 [12]

Погодуй рибок

Пошук

Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наше опитування
На Вашому будинку водомір гарячої води. Ваші платежі:
Всього відповідей: 6

Друзі сайту
Copy Centre RICOH
Сайт для освітян
Сайт ТВ-каналу ТВі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Copyright МНДіКП "НІКА" © 2024