ГоловнаРеєстраціяВхід Наш енергоефективний дім                  Translate into English Четвер, 28.03.2024, 14:48
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2011 » Лютий » 5 » Польща відмовилася допомагати Україні з відміною віз
10:56
Польща відмовилася допомагати Україні з відміною віз
Польща відмовилася включити до Дорожньої карти, підписану з Україною, декларацію про готовність Польщі лобіювати в ЄС рішення про надання Україною безвізового режиму.

Як повідомлялося раніше, президенти України і Польщі Віктор Янукович і Броніслав Коморовський підписали Дорожню карту українсько-польського співробітництва на 2011-2012 роки

Згідно з документом, пріоритетом українсько-польських відносин стане співпраця у сфері європейської інтеграції Україна - відповідний розділ винесено на початок дорожньої карти.

Польща зобов'язується «надавати підтримку у підготовці та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у тому числі в створенні зони вільної торгівлі».

Тим часом при підготовці документа не вдалося досягти успіху за ключовим для України візового питання. Київ хотів зафіксувати в тексті ДК плани щодо відміни віз у 2012 році, зв'язавши цю норму з підготовкою до чемпіонату Європи з футболу.

Варшава ж відмовилася включити до документа навіть декларацію про готовність Польщі лобіювати в ЄС рішення про надання Україною безвізового режиму.

У результаті в ДК увійшов лише далекий від конкретики пункт про те, що Польща підтримує проведення в Україні внутрішніх реформ, спрямованих на виконання вимог Євросоюзу.

Коморовський, коментуючи позицію Варшави, пояснив, що поляки не мають у ЄС вирішального голосу з візового питання.

«Польща буде робити все можливе, щоб допомогти Україні у виконанні вимог (дорожньої карти безвізового режиму з ЕС.-ред.). Але потім вас чекає оцінка з боку європейських інституцій. І це буде сувора оцінка », - попередив президент.

Економічний розділ дорожньої карти виявився одним з найбільш об'ємних, але в той же час одним з найбільш неконкретних.

Сторони заявили про взаємний захист інвесторів, а також про необхідність підготовки низки рамкових міжвідомчих угод, зокрема у сфері авіації, залізничного та морського транспорту.

Складно назвати успішними і результати переговорів в енергетичній сфері. Всупереч пропозиціям Україна, Польща відмовилася задекларувати будь-які терміни, пов'язані з добудовою нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька і Гданська.

Президенти обмежилися обіцянкою «підготувати план спільних дій щодо його будівництва».

«У нас все готово, нафтопровід вже працює в аверсному режимі, і ми хочемо, щоб будівництво пішла. Раніше поляки були готові називати терміни будівництва, тепер - ні. Що змінилося - запитуйте в них », - заявив міністр енергетики Юрій Бойко.

У розділі ДК, присвяченому безпеці і обороні, Україні і Польща домовилися «здійснювати обмін досвідом в контексті співпраці з НАТО» і «продовжити роботу над створенням спільної литовсько-польсько-української бригади для участі у миротворчих операціях під егідою ООН».

Джерело: РБК-Україна.
Категорія: Україна: криза | Переглядів: 698 | Додав: efes_jkg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
 
 
Форма входу

Новини/Статті
Україна: криза [28]
Крим: хроніка окупації [2]
Донеччина [13]
Світ [11]
Енергоефективність [8]
ЖКГ [10]
ВИБОРИ 2012 в Україні [9]
До Євро-2012 [1]
ГАРЯЧІ. Вибори в Росії 4 грудня 2011 [12]

Погодуй рибок

Пошук

Календар
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 8

Друзі сайту
Copy Centre RICOH
Сайт для освітян
Сайт ТВ-каналу ТВі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Copyright МНДіКП "НІКА" © 2024