ГоловнаРеєстраціяВхід Наш енергоефективний дім                  Translate into English Четвер, 25.04.2024, 02:57
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2010 » Листопад » 1 » Позичальників можна буде виселяти з квартир навіть з малолітніми дітьми?
18:29
Позичальників можна буде виселяти з квартир навіть з малолітніми дітьми?
Найближчим часом до парламенту буде внесений законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав кредиторів і споживачів фінансових послуг», який серед іншого передбачає можливість виселення людей з житла, включаючи малолітніх дітей, у разі, якщо нерухомість була придбана за кредитні кошти. Про це заявив один з авторів законопроекту народний депутат Юрій Полунєєв під час засідання Фінансового прес-клубу

При цьому нардеп додав, що відбуватися це буде тільки через рішення суду і за умови надання нового постійного житла для тих, кого виселяють.

«Якщо залишити норму, то сім'ю можуть виселити з житла і не передбачити, яким чином і де ця сім'я буде існувати, то можливості проходження такого законопроекту через парламентську залу дорівнюють нулю. Не справа законодавця передбачити звідки, з яких ресурсів забезпечувати житлом. Це буде за рішенням суду. Суд буде визначати, що, наприклад, певний муніципалітет повинен забезпечити соціальним житлом людини, який повинен бути виселений », - зазначив депутат.

Серед потенційних законодавчих нововведень, озвучених Ю. Полунєєвим, які б зміцнили права споживачів фінансових послуг, - заборона всіх споживчих кредитів в іноземній валюті; прописування в кредитному договорі всіх елементів вартості кредиту (послуги, страхування, комісії тощо); можливість дострокового повернення кредитів без додаткових санкцій і т.д.

До ідеї, зокрема, забезпечення «виселенців» з житла нехай і в гірше, але все ж придатне для проживання приміщення негативно поставився голова правління банку «Фінанси і кредит» Володимир Хливнюк. Банкір упевнений, що цим шляхом «ми йдемо в область популізму», тому що «безвідповідальна людина буде ходити в банки до своїх друзів і брати кредит незліченну кількість разів, щоб просто отримати житло від держави», пише Дзеркало Тижня.

Джерело:
Банковские новости Украины
Категорія: Україна: криза | Переглядів: 1024 | Додав: efes_jkg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
 
 
Форма входу

Новини/Статті
Україна: криза [28]
Крим: хроніка окупації [2]
Донеччина [13]
Світ [11]
Енергоефективність [8]
ЖКГ [10]
ВИБОРИ 2012 в Україні [9]
До Євро-2012 [1]
ГАРЯЧІ. Вибори в Росії 4 грудня 2011 [12]

Погодуй рибок

Пошук

Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наше опитування
Чи маєте Ви змогу утеплити зовні свою квартиру?
Всього відповідей: 6

Друзі сайту
Copy Centre RICOH
Сайт для освітян
Сайт ТВ-каналу ТВі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Copyright МНДіКП "НІКА" © 2024