ГоловнаРеєстраціяВхід Наш енергоефективний дім                  Translate into English Субота, 20.04.2024, 06:51
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2014 » Березень » 14 » Проросійський шабаш в Донецьку: міліція виявилась безсилою
10:12
Проросійський шабаш в Донецьку: міліція виявилась безсилою
У Донецьку під час вчорашніх сутичок загинули щонайменше двоє людей. Водночас, за неофіційними даним, вбито трьох українських патріотів, ще близько 50 мітингувальників отримали різного роду травми.

Семеро людей перебувають у важкому стані. В усіх проломлені голови, пошкоджені очі, є колото-різані рани.

Офіційно підтверджена загибель одного українського хлопця - це 22-річний "свободівець" Дмитро Чернявський.

Усі потерпілі прийшли на мітинг за єдину Україну. Кілька чоловік з числа їхніх опонентів, що мітингували за приєднання до Росії, отримали легкі поранення.

Другий загиблий — чоловік років 50, його натовп затоптав ногами. Третій — нібито молодий хлопець, якому розбили голову і добивали ногами.

- Росіяни, яким ми надавали допомогу, говорили відверто, що вони розгойдували автобуси і кидали плиткою — хвалилися, що були організаторами нападу, - говорить євромайданівець Михайло Сиротенко, який працює лікарем на швидкій допомозі і чергує в цю ніч.

На мітинг, який розпочався близько 18.00, прийшли близько півтисячі українських патріотів. Проросійські активісти прибували колонами, їх було більше тисячі.


Як показав подальший розвиток подій, при собі вони мали травматичні пістолети, металеві палиці, біти та газові балони.

Українські активісти скандували: "Донецьк - це Україна", "Ні війні!" та "Путін, геть!". Проросійські активісти, наблизившись впритул до міліцейської лави, вигукували непристойності та лаяли "бандерівців" матом.


Як показав подальший розвиток подій, при собі вони мали травматичні пістолети, металеві палиці, біти та газові балони.

Українські активісти скандували: "Донецьк - це Україна", "Ні війні!" та "Путін, геть!". Проросійські активісти, наблизившись впритул до міліцейської лави, вигукували непристойності та лаяли "бандерівців" матом.


Прибічників єдиної України з чотирьох сторін захищали співробітники міліції. Але у бік учасників проукраїнського мітингу летіли яйця, камені, димові шашки, вибухові пакети, пляшки з-під горілки і пластикові пляшки з водою.


Коли мітинг завершився, натовп сепаратистів прорвав міліцейську лаву і кинувся на опонентів. Українських активістів збивали з ніг і накидалися натовпом на одного. Забивали ногами і каменями.

Проукраїнські мітингувальники намагалися сховатися в міліцейському автобусі. Але хулігани прокололи машині колеса і стали розбивати вікна. Люди з прапорами Росії кидали в автобус світлошумові гранати, вибухові пакети, димові шашки.


- Мітинг вже завершився, усі почали розходитися, а ми захищали сцену. Натовп проросійських активістів рушив на нас, але їх було більше в рази. У нас летіли камені, газом поливали, у мене обличчя горіло, я потрапив в міліцейський автобус — там великий натовп набився. Вони стали бити скло, кидати всередину вибухові пакети. Міліція нас узяла в кільце, щоб оборонити. Опоненти почали кричати: "Ставайте на коліна!". Ми не стали, а міліція вимагала стати. Потім міліція їм зробила коридор, і вони на нас кинулися. Був хаос, - розповідає студент Сергій.

У результаті розгромлено два автобуси міліції. Люди з георгіївськими стрічками розламали сцену опонентів і розграбували майно організаторів проукраїнського мітингу. Одного з українців натовп проросійських активістів витягнув на сцену і силоміць поставив на коліна. Людину били та принижували. Міліція в те, що відбувається, не втручалася.


Серед найбільш активних були тітушки, які раніше наймалися для розгону місцевого Євромайдану, і спортсмени, які були надзвичайно агресивні. Заводії були схожі на приїжджих з Росії, оскільки у них був не місцевий говір. Були учасниками безладу й ті іноземці, які 1 березня знімали прапор України біля облдержадміністрації та брали участь в захопленні будівлі ОДА 3 березня, коли її працівники і журналісти опинилися фактично в заручниках.

На місці побоїща зараз валяються спалені прапори України, а бойовики дружньо спілкуються з працівниками міліції біля монументу Леніна. За попередніми даними, затримані декілька активістів місцевої самооборони Майдану, а з числа нападників не затриманий ніхто.

Тетяна ЗАРОВНА

http://gazeta.ua/articles/regions/_prorosijskij-shabash-v-donecku-miliciya-viyavilas-bezsiloyu/547100  (фото, відео)

Категорія: Донеччина | Переглядів: 607 | Додав: efes_jkg | Теги: сепаратисти, сутички, російські фашисти, Донецьк, мітинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
 
 
Форма входу

Новини/Статті
Україна: криза [28]
Крим: хроніка окупації [2]
Донеччина [13]
Світ [11]
Енергоефективність [8]
ЖКГ [10]
ВИБОРИ 2012 в Україні [9]
До Євро-2012 [1]
ГАРЯЧІ. Вибори в Росії 4 грудня 2011 [12]

Погодуй рибок

Пошук

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Наше опитування
На Вашому будинку тепломір. Ваші платежі за опалення:
Всього відповідей: 9

Друзі сайту
Copy Centre RICOH
Сайт для освітян
Сайт ТВ-каналу ТВі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Copyright МНДіКП "НІКА" © 2024