ГоловнаРеєстраціяВхід Наш енергоефективний дім                  Translate into English П'ятниця, 26.04.2024, 15:40
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2011 » Грудень » 9 » Блогери скаржаться, що в «місті мертвих» Донецьку немає крематорію
11:46
Блогери скаржаться, що в «місті мертвих» Донецьку немає крематорію
У Донецькій області люди часто вмирають від раку, та й взагалі рівень смертності в Україні досить високий, вище, ніж в Сомалі. Від алкоголізму, наркоманії, паскудної води і їжі, брудного повітря, «безкоштовного» охорони здоров'я, злиднів та з інших причин.

Цвинтарі ростуть не по днях, а по годинах, займаючи величезні території. Вони перетворюються на справжні міста мертвих і залишаються невичерпним джерелом доходів. Родичі покійних викладають кілька тисяч гривень на поховання, але витрати подвоюються, якщо заздалегідь не застовпити ділянку землі. До того ж, як кажуть, трупна отрута отруює грунтові води в окрузі.

У великих містах для цих цілей необхідно будувати крематорії. Відсутність крематорію наводить на думку про те, що влада лобіює інтереси традиційного похоронного бізнесу. Дуже дохідного бізнесу в умовах сучасної України, не кажучи вже про Донецької області.

Кремація в найближчому до нас харківському крематорії коштує 2600 гривень (325 доларів). Найдешевша труна - 200 гривень. За ці гроші тіло спалять і видадуть родичам прах в керамічній урні.

У Донецьку крематорію немає.

Ще за радянської влади в Донецьку побудували крематорій, але так і не запустили. Офіційна версія - протести місцевих жителів. Вони, мовляв, бояться диму, не хочуть спостерігати нескінченні похоронні процесії і побоюються, що ціни на житло в цьому районі впадуть. І дійсно, пустує крематорій краще не запускати - він безнадійно застарів.

Пару років тому якісь підприємці запропонували побудувати в Донецьку сучасний крематорій з використанням передових технологій. У Європі такі стоять під стінами житлових будинків, так як викиди у них практично нульові. У трубу йде безбарвний гаряче повітря. Батьки міста відмовили підприємцям, пославшись на думку народне. Вони іноді дуже уважні до голосу народу.

Невже у Донецьку не знайшлося жодного пустиря, віддаленого від житлових будинків? Невже в області не знайшлося жодної ділянки в полі поруч з Донецьком, якщо вже всі городяни, на думку чиновників, так чутливі? Оптовий ринок на трасі відгрохали, а що заважає за таким же принципом побудувати крематорій?

У городян має бути вибір - кремація або традиційні похорони.
Категорія: Донеччина | Переглядів: 762 | Додав: efes_jkg | Теги: крематорій, Донецьк, поховання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
 
 
Форма входу

Новини/Статті
Україна: криза [28]
Крим: хроніка окупації [2]
Донеччина [13]
Світ [11]
Енергоефективність [8]
ЖКГ [10]
ВИБОРИ 2012 в Україні [9]
До Євро-2012 [1]
ГАРЯЧІ. Вибори в Росії 4 грудня 2011 [12]

Погодуй рибок

Пошук

Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Наше опитування
Чи маєте Ви змогу утеплити зовні свою квартиру?
Всього відповідей: 6

Друзі сайту
Copy Centre RICOH
Сайт для освітян
Сайт ТВ-каналу ТВі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Copyright МНДіКП "НІКА" © 2024