ГоловнаРеєстраціяВхід Наш енергоефективний дім                  Translate into English Субота, 27.04.2024, 09:07
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » Енергоефективність

Депутати Львівської обласної ради затвердили Програму енергозбереження в житлово-комунальному господарстві Львівської області на 2011-2015 роки. «За» таке рішення проголосували 87 депутатів, повідомляє кореспондент ІМК.

Як поінформував голова постійної комісії Львівської обласної ради з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Михайло Задорожний, на виконання програми планується виділити 589 млн. грн. Фінансування програми відбуватиметься за принципом співфінансування держбюджету та місцевих бюджетів. Натомість начальник управління житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації Євген Бенковський повідомив, що на виконання програми цього року з державного бюджету очікується орієнтовно 60-80 млн. грн.

Програма передбачає модернізацію котелень шляхом встановлення котлів на альтернативних видах палива; зменшення технологічних втрат енергоносіїв шляхом модернізації мереж; санацію жит ... Читати далі »

Категорія: Енергоефективність | Переглядів: 888 | Додав: efes_jkg | Дата: 10.01.2011 | Коментарі (0)

У 2011 році додаткові витрати кожного домогосподарства на житлово-комунальні платежі можуть вирости в середньому на 1700 грн на рік.

Про це повідомляє Національний форум профспілок України (НФПУ) на своєму офіційному сайті.

Розрахунки зроблені на основі підвищення тарифів на теплову енергію року на 35%, що, відповідно до рішення Національної комісії регулювання електроенергетики України, має вступити з 1 січня 2011 року після відповідного розпорядження місцевої влади.

Крім того, з 1 квітня очікується 50%-е збільшення ціни на газ для населення, що є обов'язковою умовою Міжнародного валютного фонду (МВФ) для одержання Україною третього траншу.

Крім того, із квітня 2011 року уряд України розглядає можливість дворазового збільшення цін на електроенергію для населення, а надалі на 39% - із серпня 2011 року.

Міністерство палива й енергетики вже склало прогноз середньозваженої оптової ринкової ціни на електроенергію, відповідно до якої в 2011 ро ... Читати далі »

Категорія: Енергоефективність | Переглядів: 777 | Додав: efes_jkg | Дата: 09.01.2011 | Коментарі (0)

У Японії створили будинок, який зможе не тільки виробляти електроенергію, але й накопичувати її. Будинок нового покоління оснащений панелями, що переробляють сонячну енергію в електрику, і системою енергозбереження, яка дозволяє використовувати вироблену вдень енергію в нічний час. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Новий будинок оснащений системою, яка дозволяє за допомогою літій-іонного акумулятора накопичувати вироблену вдень енергію. Акумулятор відрізняється від добре відомих літій-іонних батарей для комп'ютера або електромобіля тільки розміром - у висоту він займає 1,2 метра. Він може накопичувати енергію, достатню для 15 годин енергозабезпечення середнього житлового будинку на одну сім'ю.

Наявність домашнього акумулятора - не єдине но ... Читати далі »
Категорія: Енергоефективність | Переглядів: 791 | Додав: efes_jkg | Дата: 01.11.2010 | Коментарі (1)

Покупці по всій Європі в страху розбирають класичні лампочки в 75W, офіційне існування яких закінчується першого вересня. Лампочное мана триватиме ще півтора року, коли закінчиться продаж більшості класичних лампочок. Освітлення, згідно Брюсселю, буде не лише безпечним, але й, головне, економічним, передає ТСН.

"Проблема лампочок" була одним із способів, за допомогою яких Європейський Союз хотів вирішити питання з кліматом. Наведені цифри потенційної економії потрясають: якщо в одній Німеччині всі класичні лампочки замінити на енергозберігаючі, виділення вуглекислого газу скоротиться приблизно на 4 мільйони тонн на рік. А використання енергозберігаючих лампочок у всьому Євросоюзі скоротить внутрішнє споживання електроенергії для освітлення приблизно на 6 ... Читати далі »
Категорія: Енергоефективність | Переглядів: 884 | Додав: efes_jkg | Дата: 01.11.2010 | Коментарі (0)

Новий завод з виробництва відновлювальної енергії буде створено на базі одного з агропромислових підприємств Донеччини. Для роботи використовуватимуться органічні відходи сільськогосподарської діяльності та тваринництва.

Новий завод за потужністю в декілька разів перевищуватиме вже існуючі. Про це розповів директор проекту з енергоeфективності агропромислового підприємства «Eкопрод А.Т.» Федір Мельников. Для виробництва біогазу це підприємство має власну базу сировини - будь-які органічні відходи, сіно, солома, навіть листя дерев пасують для цього. Технологічний процес передбачає, що біогаз буде йти, зокрема і на виробництво електроенергії, а залишки біомаси перетворюватимуться на якісне біологічне добриво. Виробництво також дозволяє створювати продукт ще й для хімічної промисловості. При цьому воно відповідає всім вимогам екологічної безпеки і сприяє захисту довкілля, зауважив Мельников.

За словами директора, будівництво заводу розпочнеться ймовірно вже цього року. ... Читати далі »

Категорія: Енергоефективність | Переглядів: 772 | Додав: efes_jkg | Дата: 29.10.2010 | Коментарі (0)

Як зробити українську промисловість енергоефективною, а продукцію конкурентоспроможною на європейському ринку? Про це йшлося під час українсько-німецької конференції в Донецьку.

 

Статс-секретар федерального міністерства економіки Німеччини Йохен Гоманн оптимістично налаштований стосовно українсько-німецької співпраці в сфері енергозберігаючих технологій. У розмові з журналістами він зауважив, що Німеччина може на взаємовигідних умовах допомогти Україні. «Німецькі підприємства в сфері енергозбереження та екологічних технологій є лідерами в світі, і нас тішить те, що така кількість німецьких підприємців присутня в Донецьку», - наголосив Гоманн. 

Необхідні прозорі умови та гарантії для бізнесу

Утім, зауважив  німецький посадовець, проекти та наміри поки що недостатньо переростають у реальн ... Читати далі »

Категорія: Енергоефективність | Переглядів: 734 | Додав: efes_jkg | Дата: 22.10.2010 | Коментарі (0)

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону "Про регулювання у сфері енергозбереження".

Про це передав кореспондент ГолосUA

Відповідне рішення за основу підтримали 273 депутати.

Метою законопроекту є визначення правових та організаційних основ запобігання і пом'якшення наслідків зміни клімату, створення національної системи оцінки та контролю викидів та поглинання парникових газів запровадження економічних механізмів стимулювання скорочення викидів парникових газів та забезпечення переходу України до використання новітніх технологій шляхом впровадження економічних механізмів Кіотського протоколу.

Джерело: ... Читати далі »

Категорія: Енергоефективність | Переглядів: 921 | Додав: efes_jkg | Дата: 21.10.2010 | Коментарі (0)

За умов сприятливого інвестиційного клімату Україна могла б за п'ять років збільшити частку відновлювальних ресурсів у виробництві теплової енергії до 8-10 відсотків, сказав президент профільної асоціації Віталій Давій.
 

Україна має не лише величезний потенціал впровадження альтернативної енергетики, а й вже почала його успішно реалізувати. Зокрема, на початку жовтня запущено першу українську сонячню електростанцію.

Про це розповів голова оргкомітету II Українського форуму з відновлюваної енергетики, президент Асоціації учасників ринку альтернативних видів палива Віталій Давій. Він нагадав, що "зелений тариф", який діє в Україні для всіх відновлювальних джерел енергії, є найбільшим в Європі для сонячної енергетики і становить 60 євроцентів та кіловаттгодитну.

Однак, представник компанії-консультанта з ведення бізнесу Ernst & Young Джим Фітцджеральд зазначив, що наразі світовим лідером з приваблення інвестицій у розвиток альтернативної енергетики стає К ... Читати далі »
Категорія: Енергоефективність | Переглядів: 717 | Додав: efes_jkg | Дата: 17.10.2010 | Коментарі (0)

 
 
Форма входу

Новини/Статті
Україна: криза [28]
Крим: хроніка окупації [2]
Донеччина [13]
Світ [11]
Енергоефективність [8]
ЖКГ [10]
ВИБОРИ 2012 в Україні [9]
До Євро-2012 [1]
ГАРЯЧІ. Вибори в Росії 4 грудня 2011 [12]

Погодуй рибок

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Наше опитування
Енергозбереження чи енергоощадність
Всього відповідей: 9

Друзі сайту
Copy Centre RICOH
Сайт для освітян
Сайт ТВ-каналу ТВі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Copyright МНДіКП "НІКА" © 2024