ГоловнаРеєстраціяВхід Наш енергоефективний дім                  Translate into English Субота, 27.04.2024, 00:27
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2010 » Жовтень » 17 » Україна може збільшити частку відновлюваної енергетики до 10 відсотків за п’ять років
15:16
Україна може збільшити частку відновлюваної енергетики до 10 відсотків за п’ять років
За умов сприятливого інвестиційного клімату Україна могла б за п'ять років збільшити частку відновлювальних ресурсів у виробництві теплової енергії до 8-10 відсотків, сказав президент профільної асоціації Віталій Давій.
 

Україна має не лише величезний потенціал впровадження альтернативної енергетики, а й вже почала його успішно реалізувати. Зокрема, на початку жовтня запущено першу українську сонячню електростанцію.

Про це розповів голова оргкомітету II Українського форуму з відновлюваної енергетики, президент Асоціації учасників ринку альтернативних видів палива Віталій Давій. Він нагадав, що "зелений тариф", який діє в Україні для всіх відновлювальних джерел енергії, є найбільшим в Європі для сонячної енергетики і становить 60 євроцентів та кіловаттгодитну.

Однак, представник компанії-консультанта з ведення бізнесу Ernst & Young Джим Фітцджеральд зазначив, що наразі світовим лідером з приваблення інвестицій у розвиток альтернативної енергетики стає Китай, який такий сприятливий клімат для інвестицій вже створив.

Тим часом, в Європі вже спостерігається спеціалізація країн за розвитком тих чи інших альтернативних технологій: "Іспанський ринок сильний своєю сонячною енергетикою, німецький – розвитком вітроенергетики.

Уряд подав позитивні сигнали інвесторам - експерт

Кожна з країн намагається пристосувати свої ресурси до найбільш економічної та ефективної технології в її умовах. Так само й України слід ідентифікувати ті технології, які найбільше підходять для її умов",- сказав Джим Фітцджеральд.

За його оцінками, в останні місяці уряд спромігся подати деякі позитивні сигнали іноземним інвесторам. Зокрема, наближення тарифної політики до параметрів європейських країн. Але проблема гарантування вкладених коштів та політичної стабільності і досі залишаються найголовнішими для потенційних інвесторів.

На II Український форум з відновлюваної енергетики приїхали близько 130 українських та закордонних компаній. Спільно з урядовими та міжнародними структурами вони шукають шляхів розвитку української альтернативної енергетики та залучення інвестицій в цю галузь.

Автор: Олександр Савицький
Редактор: Захар Бутирський


Джерело: DW-WORLD.DE

Обговорити на форумі...
Категорія: Енергоефективність | Переглядів: 717 | Додав: efes_jkg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
 
 
Форма входу

Новини/Статті
Україна: криза [28]
Крим: хроніка окупації [2]
Донеччина [13]
Світ [11]
Енергоефективність [8]
ЖКГ [10]
ВИБОРИ 2012 в Україні [9]
До Євро-2012 [1]
ГАРЯЧІ. Вибори в Росії 4 грудня 2011 [12]

Погодуй рибок

Пошук

Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Наше опитування
Енергозбереження чи енергоощадність
Всього відповідей: 9

Друзі сайту
Copy Centre RICOH
Сайт для освітян
Сайт ТВ-каналу ТВі

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Copyright МНДіКП "НІКА" © 2024